now is modern browser

ATT STÄNGA

/

Fraktpolicy

Vi arbetar med stora internationella fraktbolag som FedEx, SF Express, DHL, UPS och EMS som arbetar med lokala kurirer - detta gör att vi kan leverera direkt till dig och vi är stolta över att kunna erbjuda dig fasta fraktkostnader.

Vår leverans tar 5-14 dagar; Beställ och ange spårningsnumret inom 24 timmar, det är transportören och regeringen som bestämmer när din beställning ska levereras.

Du kommer att debiteras när din beställning görs och alla betalningar är föremål för verifiering och godkännande före leverans och kan ta flera dagar att behandla. För att förhindra kreditkortsbedrägerier kan beställningar med felaktig faktureringsinformation eller som kräver ytterligare verifiering försenas och/eller annulleras.

 

Leveransprocess

Vi börjar behandla din beställning omedelbart, så vi kan inte göra några ändringar (inklusive adressändringar) efter att du har lagt din beställning. Vi levererar endast till den adress som du angav när du gjorde din beställning. Du faktureras endast för de varor som har skickats, tillsammans med tillämpliga frakt- och skattesatser.

När din beställning har skickats kommer du att få en leveransbekräftelse via e-post.

Vi skickar endast på vardagar och inte på lördagar eller allmänna helgdagar.

I genomsnitt behöver vi 1-2 arbetsdagar för att behandla din beställning. Det kan ta längre tid för vissa artiklar, särskilt runt helgdagar (upp till 10 dagar) eller om din beställning innehåller populära artiklar som har problem med lagertillgängligheten. Beställningar skickas så snart artikelns tillgänglighet har bekräftats.

Vid beställning av flera artiklar kan produkterna skickas separat och anlända på olika datum på grund av produktionspartnernas olika platser.

 

Leveranser

När din beställning har skickats är den beräknade leveranstiden mellan 7 och 21 arbetsdagar, beroende på land eller region. Specifika leveransdatum anges eller garanteras inte.

 

För din information erbjuder vi följande beräknade leveranstider:

 

Sverige: 5-14+ dagar

*Anmärkning: De dagar som anges ovan är endast uppskattningar i arbetsdagar/arbetsdagar. Även om vi kommer att göra allt för att se till att din beställning levereras i tid, kan astimei.com inte hållas ansvarigt för omständigheter utanför vår kontroll, till exempel: B. nödvändiga post- eller tullklareringsförfaranden, helgdagar, dåligt väder, arbetstvister, protester etc., och dessa störningar kan orsaka förseningar utöver våra ursprungliga leveransuppskattningar.

Tullar, skatter och andra tilläggsavgifter:

Internationella försändelser kan bli föremål för importskatter, tullar och/eller förtullningsavgifter, som tas ut när en försändelse når mottagarens land. Dessa avgifter är mottagarens enda ansvar. astimei.com har ingen kontroll över dessa avgifter och kan inte förutsäga vad de kan vara. Om en försändelse nekas och returneras är du ansvarig för alla tillämpliga importskatter och returfraktkostnader.

Tullreglerna varierar mycket från land till land. Om du har några frågor rekommenderar vi att du kontaktar ditt lokala tullkontor för mer information.

Borttappade/stulna/skadade paket:

astimei.com ansvarar inte för borttappade, stulna eller skadade paket. Om din spårning visar att ditt paket levererades till din adress och du inte fick det, vänligen rapportera det och/eller lämna in ett krav till din respektive transportör.

Obs: Vi använder tidsstämpelinformationen från spårningslänken och transportörens leveransbekräftelse när vi verifierar skador eller returförfrågningar och det kan hända att vi inte kan uppfylla ditt krav om det inte rapporteras.

 

Ansvarsfriskrivning för fel adress:

Det är köparens ansvar att se till att den angivna leveransadressen är korrekt innan en beställning görs. Vi börjar behandla din beställning omedelbart, så vi kan inte göra ändringar i en beställning efter att den har lagts. Om beställningen redan har behandlats av vår leveransavdelning kan vi inte hämta den för att göra en adressändring.

Meddelande om retur

Vi uppskattar verkligen din feedback, frågor eller funderingar. Du är välkommen att maila oss på service@astimei.com för att berätta hur vi har det. Vi tar din feedback på största allvar och strävar alltid efter att förbättra oss.